Online Users

Friday, November 19, 2004

Utazas

Igaz, hogy a listan mar beszamoltunk rola, de a tortenet folytonossaga miatt Nori beszamol az utazasrol is:

Azert irok ekezetek nelkul, mert itt ugye nincsen magyar billentyuzet, es lehet hogy neha osszekeverem az `y` es a `z` betuket.

Tehat elindultunk Becsbol majdnem idoben. Az indulas elott meg valami biztonsagi ellenorzest csinaltak a geppel kapcsolatosan. Frankfurtig a repulesi ido szuk 1 ora volt. A repulon nem jart kaja, vagyis penzert vehettel magadnak (bistro menu).


Frankfurtban eleg sokat kellet utazni a repteren, ahogy sejtettuk: egy masik terminalra kellett atmenni (leszallas, transit jel kovetese, skytrain-nel at a masik terminalra, ott ismet check-in). Ekkor mar nem sok ido volt a gep indulasaig, es mar nekunk sem tudtak egymas melle adni helyet, de eliranyitottak egy kollegahoz, hogy majd o segit nekunk. Ez igy is lett, mar volt egymas mellett helyunk, es kozben azt is megtudtuk, hogy a gep tele lesz. Tudtuk, hogy sok ember felfer egy Boeing 747-re, de meglepo volt latni. A repulon levo fuzet szerint 430 szemely fer el rajta es ebbol 30 ember a szemelyzet. Eloszor nem is tudtam, hogy mire gondoljak, hogy lehet 12 orat kibirni egy repulon, de meglepoen jol ment. Az 1 embernek jaro hely igen szuk volt, de igyekeztunk massal elfoglalni magunkat. Olvastam a magazinokat, az elottem levo ulesbe epitett monitoron lehetett valogatni: 7 fele film, 12 fajta radio csatorna, szamitogepes jatekok (tetris, passziansz, bowling, stb.) kozul. Az elejen kaptunk vacsorat, aztan nemsokara egy `tulelo` csomagot (benne viz, csoki, ropi), es kb 2 oraval a leszallas elott reggelit kozben pedig besotetitettek a repulot es aludtunk.

Persze megint nem sok idonk maradt az atszallasra, raadasul csak masodikra szallt le a repulo Szingapurban, ezzel is idot vesztettunk, de mivel szinte mindenki transit utas volt, tudtuk, hogy megvarnak minket a gepeink.

A Perthig tarto ut ugyan mar nem volt `csak` 4,5 ora, de akkor mar az is sok volt. Perthben vartak mar a lanyok (Moni es Timi). A berelt auto felvetele siman ment (Hyundai Elantra), es utana a lanyok autojat kovetve konnyen eljutottunk a hostelbe. Egyebkent eleg rendesen esett az eso, a jobb oldalon levo kormany meg csak picit volt furcsa, a vezetesben nem zavart.

1 Comments:

At 6:12 PM, Anonymous Anonymous said...

Beindult itt is az info stream! ;-)))
Udv Perthben! Varjuk a fejlemenyeket tovabbra is!
Jo 7VGt! ;-)

Tib

 

Post a Comment

<< Home