Online Users

Wednesday, February 23, 2005

Újabb munkahelyi fejlemények

A szerződéses munka derekához érve egyre inkább szükségessé vált a folyamatos munkaviszony biztosítása. Amennyire lehetett munkaidőn túl (néhány „day off”-os nap keretén belül) igyekeztem minél több jelentkezést elküldeni és interjú lehetőséget összehozni. Ennek eredménye képpen egy Sydney-ben lévő fejvadász iroda senior recruitment-jével többször is beszéltem azért, hogy egy Ausztrál, igen komoly olaj- és gázipari engineering és construction cég képviselőivel összeegyeztessünk egy telefonos állásinterjút. Az interjú pár nap alatt összejött, kb 40 percig tartott és mondhatom azt, hogy jól is sikerült, mert az interjút követő másnap a fejvadász hívott, hogy felvettek. Óóóóóóóóóóóóóriási!!!!!
Nórival együtt az öröm pillanatai után el kellett gondolkodni az elkövetkező néhány nap / hét eseményein. Miért? Az olajiparra oly jellemző „kiküldetéses” munka-fajtát sikerült elnyernem. Ez igazából nem egy remote helyre való kitelepítést és ott dolgozást jelent, hanem irodai meló egy nagyvárosban. De nem Perth-ben. A project PNG (Pápua és Új-Guinea) egyik komoly gázmezőjét fogja majd kiaknázni és egy hosszú távvezetéken keresztül a napfényes Queensland-be vezetni. A cég irodája hol máshol van, mint a „Sunshine State” fővárosában… Hát itt tartunk. Illetve ennél jóval előbbre, mivel a hosszas beszélgetések után Nórival a két (vagy három) ütemben történő költözésben maradtunk. Fontos kiegészítés: a cég egy meghatározott keretösszegig (gálánsak!) állják a költözés költségeit. Én a március közepét jelöltem meg reális kezdési időpontnak a szerződés aláírásakor. A munka contract, de hosszabb volumenű. Ha a csillagok állása jó lesz majd annak idején és minden körülmény összejön, akkor lehet belőle hosszabb lélegzetvételű kapcsolat. Ez majd a jövő zenéje.
Most annyi biztos, hogy pár nap alatt az indulásra fel kell készülni és a munkát ott időben el kell kezdeni. Van néhány dolog, ami még nem végleges: ezek az elkövetkező hetek-hónapok történéseitől függenek. Többször elgondolkodtam azon, hogy milyen állást érdemes / kell megpályáznom. A feladat, amit az utóbbi években végeztem Ma-on viszonylag speciális helyzetben volt. Néhány olyan cég van, amely ilyesmivel foglalkozik és az olaj- és gázipari létesítmények is (az ország méretéből adódóan) viszonylag nincsenek messze Bp-től. A világban viszont teljesen más a felállás. A létesítményeket ott építik meg, ahol a lelőhely van. A lelőhelyek földrajzilag behatároltak. Szerencsés esetben (ez inkább pozíciófüggő) az ember a lakhelyén dolgozik egy remek kis irodában. Amíg viszont az ember a „karrierjét” építi, kompromisszumokat kell kötnie. Ez az első komoly kompromisszum, amibe most belefutottunk. Lehetne a sült galambot várni, hogy a számba repüljön (várni egy itteni megfelelő mérnöki munkára), de komoly / jó szakmai ajánlatokat elszalasztani luxus a mostani helyzetünkben. Némi macera és pár nehéz és kényelmetlen hét / hónap után (remélhetőleg) élvezni fogjuk majd a befektetett munka gyümölcsét.

11 Comments:

At 3:23 PM, Anonymous Anonymous said...

GRATULAAAAAAAA!!!

Bovul a brisbanei csapat! Juhejjj!!!

Veronika es Tib

 
At 3:41 PM, Blogger vzsolt said...

Tenx.
Vicces, nem?
Majd privatban legyszives kuldjetek el vmi mobil szamotokat, hogy (esetleg) legyen tampont az odaerkezest kovetoen.
Koszi

 
At 7:14 PM, Anonymous Anonymous said...

Sziasztok!

Jó kis kalandos életetek van, de gondolom nem bánjátok. :-)
Gratula a munkához!

Enikő

 
At 8:21 PM, Anonymous Anonymous said...

Sziasztok,

ez CSUCS!!!! :)))))
Ugy tunik, hogy az elet bebizonyoitotta: aki Magyarorszagrol vag neki, annak a vegso allomas igy vagy ugy, de Brisbane lesz! ;)
Nori, Zsolt, gratulalunk nektek!

Orsi es Dani

 
At 8:33 PM, Anonymous Anonymous said...

Sziasztok,

GRATULALOK!!!!!
Ez am a fejlemeny!
Sok sikert!

Jozsef

 
At 9:52 PM, Anonymous Anonymous said...

Sziasztok,
gratulalok!!!! Csak nem a Caltex Refinery-hez mesz dolgozni????

Marianna

 
At 10:08 PM, Anonymous Anonymous said...

GRAT!

Ez ám a fordulat!!! :o)
Minden jót!

Péter

 
At 10:42 PM, Blogger vzsolt said...

Koszonjuk a gratulaciokat.

Mennek en finomitoba dolgozni, de ez most tervezoi feladat. A Worley/Parsons csapatat fogom egy ideig erositeni. A cegnek tobb nagyvarosban vannak kirendeltsegei (itt Perth-ben is). Ide ezidaig nem sikerult a labamat beeroszakolnom, a tuloldalon szerencsesebb volt a palyazasom.

 
At 9:03 PM, Blogger Mari said...

Gratulalunk, es HHHHHHHAjRAAAAAA GIZIIII NENIIIIIIII!

Agi es Kropi

(lassan nekunk is ott kellene nezni melot? :-)))

 
At 7:37 PM, Anonymous Mel said...

El sem hisszuk!!! GRATULALUNK!!! :) Na es persze varunk titeket a Sunshine State "fovarosaban". Mel & Posza

 
At 8:28 AM, Anonymous Anonymous said...

Hello Zsolt,

Ugy latom hogy te most a Worley-nel nyomod itt BBben.
Nem messze lakom a cegtol ralatok az irodajukra es dolgoztam is nekik Aucklandban.
En is itt nyomom BBben 2004 ota az SKMnel contiban de elotte 8 evig voltam New Zealandon es azelott 13 evet South Africa-ban szoval en is rajta vagyok az Uton

Jol valasztottal itt Qld-ben tortennek a projectok bar Perth sem elhanyagolando.
Tovabbi sikereket kivanok.
Zoli

 

Post a Comment

<< Home